De ontwikkelingen

Datacenter; een eerste stap naar de cloud

In de laatste week van 2013 hebben we onze servers verplaatst naar een datacenter met co-locatie in Ede. Via een redundante verbinding hebben alle locaties toegang tot het netwerk. Dit bleek vorig jaar naar volle tevredenheid te functioneren. Zelfs medewerkers die op thin clients aan tekeningen of andere zware bestanden werken, merken niet het verschil met een server op locatie. De datacenter omgeving biedt aanzienlijk meer zekerheid en veiligheid en de beheerskosten zijn lager.

 

Nieuwe VoIP telefooncentrale

In 2014 hebben we de traditionele telefooncentrales vervangen door een VoIP-centrale. De VoIP-centrale biedt veel voordelen. De kosten voor telefonie zijn flink gereduceerd. Mobiele en vaste telefonie zijn nu geïntegreerd. Waar medewerkers ook zijn, ze zijn gewoon via het vaste nummer bereikbaar. En wat heel efficiënt is: de telefoon kan gemakkelijk tussen de vestigingen worden doorgeschakeld. Als de telefoniste van de ene vestiging niet opneemt, neemt de andere wel op. De VoIP-telefonie maakt de werkplekken nog flexibeler. Medewerkers kunnen gemakkelijk een groepsgesprek of videoconference organiseren, of even hun bureaublad realtime met elkaar delen. Een goede oplossing voor een GMB waarin het ontwikkelen en delen van kennis cruciaal is. De stabiliteit van de verbinding is nog wel een punt van verbetering, waar door de provider hard aan wordt gewerkt.

 

Toenemende digitalisering

Op tal van punten hebben we verbeteringen doorgevoerd of zijn we een stap verder gegaan. Zo hebben we het gebruik van Relatics – een systeem voor het beheren van projectinformatie – verder uitgebouwd. De digitalisering van de informatiestromen is ook toegenomen. Niet alleen op kantoor. Op de bouwplaats worden bijvoorbeeld digitaal facturen afgetekend of uren ingevoerd. Beduidend efficiënter dan het ‘oude’ papierwerk. Zo registreren UTA-medewerkers hun uren sinds eind vorig jaar online, waarna deze direct in het salarisadministratiesysteem worden ingelezen. Dit systeem wordt dit jaar uitgerold naar alle UTA-medewerkers.

 

GMB ICT

 

De verwachtingen

Vooruitkijken

Als afdeling ICT hebben we onze handen vol aan het beheren van de netwerkomgeving en het ondersteunen van gebruikers. Voor grote projecten hebben we slechts beperkt tijd en waar nodig besteden we deze uit aan onze ICT-partners. Toch blijven we vooruitkijken, zodat we onze ICT-omgeving in een goede conditie kunnen houden én inspelen op kansrijke ontwikkelingen.

 

Nieuwe storageoplossing

We hebben de eerste stap naar de cloud inmiddels gezet. De komende jaren willen we meer online oplossingen gaan benutten. Voorbeelden zijn Exchange Online en Office 365. Daar houden we nu al rekening mee. Volgend jaar zal onze Citrix-omgeving in het datacenter worden vernieuwd. Bij de voorbereiding hiervan hebben we al rekening gehouden met een mogelijke combinatie met cloudoplossingen van Microsoft. De hardware zal er in elk geval op berekend zijn. Onze storage oplossing is vervangen waardoor meer capaciteit beschikbaar is en een verbeterde performance wordt bereikt.


Enerzijds focussen we ons op betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de ICT-omgeving. Anderzijds zoeken we naar mogelijkheden om de werkprocessen binnen GMB nóg beter te faciliteren. Dat blijft de uitdaging. 

 

 

verder » « terug